Google, HTC'yi Satın Aldığını Açıkladı!

Google, HTC'yi satın aldığını bugün resmen duyurdu. Google'ın HTC'yi almak için ödediği ücret ve daha fazlası haberimizde...

Google'ın HTC'yi satın alacağı iddiaları dün Evleaks'ın iddiası ile yeniden gündeme gelmişti. Evleaks bugün için HTC'ti satın alacağını duyurdu. Nihayet beklenen oldu ve Google, HTC'yi bünyesine aldığını resmen ilan etti.

Google yapmış olduğu açıklamada HTC'nin akıllı telefon işlerini satın alacağını duyurdu. Google'ın Pixel telefonlarını üreten HTC bundan sonra Google'ın himayesinde olacak. Bu şekilde Pixel telefonların üretimi direk olarak Google'a bağlı olacak. Yapılan açıklamaya göre, Google'ın HTC'yi satın alması için 1.1 milyar dolar ödemesi gerekecek.

Fakat bu satın alma işlemi komple HTC'yi bünyesine bağlama şeklinde anlaşılmamalıdır. Yapılan anlaşmaya göre HTC kendi markası adı altında akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye devam edece. Google, HTC Vive yani sanal gerçeklik birimine karışmayacak. Bu şekilde HTC piyasadaki yerini koruyacak. Anlaşmanın 2018'in başlarında tamamlanması bekleniyor.

Bakalım, ilerleyen yıllarda HTC de Nokia'nın düştüğü hataya düşecek mi yoksa anlaşma şartlarını koruyup, akıllı telefon pazarında güçlü adımlar atacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.