Galatasaray - Neuchatel Xmax Maç Heyecanı Yeniden Yaşandı!

Twitter, Türk futbol tarihinin en heyecanlı maçlarından biri olan Galatasaray - Neuchatel Xamax Maçı Twitter'da yayınlandı...

Twitter tarihinin en heyecanlı karşılaşmalarından biri olan Galatasaray - Neuchatel Xamax maçının heyecanını yeniden yaşattı. Twitter #TarihtenCanlı hashtagiyle 9 kasım 1988'de oynanan Galatasaray - Neuchatel Xamax maçı 28 yıl sonra aynı tarihte aynı saatte dakika dakika canlı yayınlandı.

Twitter'da büyük ilgi gören maçın formasının üretilme kararı alındı.Tarih 9 Kasım 1988'i gösterdiğinde futbolseverler ekran başına kitlenmiş Galatasaray'ın Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2.turunda İsviçre'nin Neuchatel Xamax maçını bekliyordu. Milyonlarca kişi nefesini tuttu ve deplasmanda 3-0 kaybedilen maçın rövanşını nasıl alınacağı merak ediliyordu. Galatasaraymaçında tarihi bir galibiyet yaşayarak rakibinin kalesine 5 gol atarak maçı 5-0 kazandı. O akşam bütün Türkiye sokaklara çıkarak maçın sevinçini kutladılar.

En keyifli anların paylaşıldığı Twitter, Türkiye’deki futbol tutkusunun en heyecanlı günlerinden birini sosyal medyada yeniden yaşattı. Galatasaray Kulübü (Galatasaray SK) ile gerçekleştirilen projede Neuchatel Xamax maçının başladığı aynı tarih ve saatte Twitter’da #TarihtenCanlı hashtagi açıldı. İlk tweet atıldı ve maça ait en özel anlar dakika dakika Twitter üzerinde paylaşılmaya başlandı.

Siz Galatasaray - Neuchatel Xamax maçını izlerken neler hissettiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.