NASA'dan UBER'e Önemli Transfer: Uçan Arabalar Yolda!

Uber, sadece 1 ila 10 yıl arasında onları görmeyece başlayacağımızı düşünen uzman ile el sıkıştı. NASA'nın önemli isimlerinden birini bünyesine kattı.

Uber, uçan arabalar inşa etmek için bir plan konusunda ciddi adımlar atıyor. Uber'in planında, evleri ve ofisleri arasında yolcuları birbirine bağlayan "vertiportslar" var. 50 ila 100 mil yolculuk edecek havayolu taksileri yer alıyor. 30 yıllık NASA helikopter uzmanı Mark Moore'u "havacılık mühendisliğini" bünyesine dahil etti. Bu gerçekten önemli bir transfer. Bu Uber'in başarılı olabileceğini bize düşündürmüyor değil.

Uber, uçan araçları anlamaya yardımcı olması için NASA uzmanlığını kiraladı. 30 yıllık bir NASA tecrübesi olan Mark Moore, havacılık bürolarını daha karasal bir iş için terk etti. Ancak Moore Uber'in yer operasyonunu genişleten sıkıcı bir şey üzerinde çalışmıyor.

Uber'in uçan arabalar yapacağı söylense de "gelişmekte olan ancak büyüyen VTOL ekosistemine katkıda bulunmaya ve bu endüstrinin gelişimini hızlandırmak için her rolü oynamaya başlamaya" hazır olduğu belirtildi. Uber henüz uçan bir araba yapmıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan kendi tezinde şirket, hava yolu ile yapılan yolculuklar için radikal bir vizyon geliştirdi ve gürültü kirliliği, araç verimliliği ve sınırlı pil ömrü gibi gelişmekte olan sektörün çözebileceği teknik zorlukları belirledi. Moore, gazeteye istişarede bulundu ve şirketin vizyonu ve potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Düşük maliyetli olması beklenen proje hakkında henüz detaylı birşey yok. Dik olarak kalkışı sağlayabilecek araba görünümlü helikopter üzerine yoğunlaşılacağı belirtiliyor. Projeye ait ilk örnekleri bu yılın sonunda göreceğimizi ümid ediyoruz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.