Galaxy S8 ve iPhone 8'in Ortak Özelliği Sızdırıldı!

2017 yılının yeni akıllı telefonları iPhone 8 ve Galaxy S8'in ortak özelliği suya ve toza dayanıklı IP68 sertifikası alması bekleniyor...

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 8'in önümüzdeki aylarda tanıtımı yapılması bekleniyor. Samsung ve Apple'ın yeni akıllı telefonları iPhone 8 ve Galaxy S8 modelinin ortak bir özelliği olduğunu sizlerle paylaşalım. Galaxy S8 ve iPhone 8'in ortak özelliğinin suya ve toza dayanıklı olması yani IP69 sertifikasına sahip olması bekleniyor. Son senelerde çoğu akıllı telefonda suya ve toza dayanıklılık özelliğine yer verildi.Geçen yıl tanıtımı yapılan Galaxy S7 Edge ve Galaxy S7 modelleri de beş metre derinlikteki suda yarım saat dayanabildiğini IP68 sertifikası ile Samsung netleştirmişti.

Bunun üzerinde diğer telefon üreticileri de yeni amiral gemisi telefonlarını suya dayanıklı olarak üretmeye başladılar. Apple, bu yıl iPhone'un 10. yıldönümünü kutluyor ve iddialara göre bu nedenle büyük yenilikler sunması bekleniyor. Bu yenilikler arasında "uçtan uca" olacağı söylenen özel bir OLED ekrana yer verilmesi bekleniyor.

Normal model yükseltmeleri için ise 2017 iPhone'un, IP68 sertifikasına sahip olacağı iddia ediliyor. Apple'ın geçen yıl tanıtımını yaptığı iPhone 7 Plus ve iPhone 7 cihazları üç metre derinlikteki suya yarım saat dayanması üzerine IP67 sertifikası verildi. Telefonlar suya dayanıklılığı ile ilk suya dayanan iPhone olmayı başardı.

Önümüzdeki aylarda tanıtımı yapılması beklenen Galaxy S8 modelinde Galaxy S7 modelinde olduğu gibi IP68 sertifikasına sahip olması muhtemel. Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosunu unutturmak için Galaxy S8 modelinde büyük yeniliklere imza atmayı hedefliyor.

Sizce Samsung Galaxy S8'de ne kadar başarılı olacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.