WhatsApp'ta Açık Bulundu!

WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme özelliğinin hiçbir işe yaramadığını ve üçünçü kişilerin mesajlarınıza erişebildiği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar...

Bildiğiniz üzere WhatsApp 2016 yılından beri uçtan uca şifreleme özelliğine kavuşmuştu. WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde mesajlarınız şifreleniyor üçünçü şahıslar mesajlarınızı okuyamıyordu. Windows Mobile, Android, iOS ve Web sürümünde aktif olarak kullanılan uçtan uca şifreleme özelliğinde bir arka kapının olduğu belirlendi.

WhatsApp sisteminin Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nden bir şifreleme ve güvenlik araştırmacısı olan Tobias Boelter tarafından keşfedilen önemli bir güvenlik açığı raporunda, WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemede bir arka kapı bıraktığı yer alıyor.

Boelter; WhatsApp'a bulunan güvenlik açığından dolayı Facebook'un uçtan uca şifrelemede içeriğin okunmasına izin vereceğini iddia ediyor. Anlaşılan o ki; bir başkası sizin sosyal ağınıza ulaşacağı gibi, kolluk kuvvetleri ve diğer devlet kurumlarına ulaştırabileceği demektir. Daha öncede Boelter NSA çalışanı Edward Snowden'in tavsiye etmiş olduğu Signal uygulamasında da yaşandığını hatırlatıyor. Şu Anda WhatsApp tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sizce WhatsApp bu durumda ne yapacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.