Galaxy S8'in İris Tarasıyıcısı Hacklendi!

Samsung'un çiçeği burnunda telefonu Galaxy S8 güvenlik için sunmuş olduğu iris tarayıcısı çok kolay şekilde hacklendi...

Gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olan akıllı telefonlar daha vermli ve güvenli olması için şirketler kıyasıya mücadele ediyor. İnsanlar telefonları ile bankacılık bilgilerini, fotoğraflarını, mesajlarını ve özel bilgilerini cihazlarında depolarken kimside işlerini akıllı telefonlar üzerinden yürütmekte. Telefon üreticileri bu bilgileri kişiye özel olarak saklamak için çeşitli güvenlik sistemlerini geliştirmekte.

Bildiğiniz üzere dünya ilk defa iPhone 5s ile parmak zi sensörü ile tanışmıştı. Uzun zaman severek kullanılan parmak izi sensörü Galaxy S8 ile daha güvenli olduğu iddia edilen İris yani göz tarama sensörüne yer verilmişti. Fakat son elde edilen bilgilerde Galaxy S8'in İris sensörünün Hack'lendiği ve söylendiği kadar sağlam bir güvenlik duvarı oluşturmadığına yönelik bilgiler geldi.

Bilgisayar korsanı Krissler, Galaxy S8'in İris tarayıcısını telefonun sahibinin fotoğrafını çekiyor. Daha sonrasında fotoğrafta, kişinin gözünü kontak lens ile kopyalıyor ve İris tarayıcısını kolaylıkla hackliyor. Galaxy S8 cihazını daha güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız parmak izi okuyucusunu yada Pin sistemini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Siz telefonunuzda hangi güvenlik kilidini kullanıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.