Galaxy S8'in Tüm Özellikleri ve Türkiye Fiyatı!

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, nihayet beklenen telefonu tanıttı. Peki Galaxy S8 hangi özelliklerle gelecek?

New York'ta özel bir etkinlik kapsamında tanıtılan Galaxy S8'in tasarımı ve özellikleri göz kamaştırıyor. Home tuşuna veda eden Samsung, geçtiğimiz aylarda yolsuzluk skandalıyla karşı karşıya kalmış buna rağmen dönem boyunca küresel itibarını düşürmedi. Note 7 krizinden sonra tüketicilerin endişe duymamaları adına elinden geleni yaptı. Galaxy S8'i piyasaya sürmek her ne kadar kullanıcılar adına endişe verici birşey olsa da Samsung, büyük bir titizlik ile çalıştığını kanıtladı. Teknoloji konusunda uzmanlaşmış ABD merkezli bir çevrimiçi haber ağı olan Verge, yeni cihazı Samsung'un "şimdiye kadarki en büyük testi" olarak nitelendirdi.

Samsung ayrıca, Apple'ın Siri ve Google'ın Yardımcısı'na rakip olan akıllı ses asistanı Bixby'yi de açıkladı. Bixby, mükemmel bir ses, vizyon ve dokunuş ile restoranlar arayabilir, ekran görüntüleri çekebilir ve hatta sizin için bir taksi rezervasyonu yapabilir.

:: Galaxy S8 Detaylı Özellikleri

Cihaz IP68 derecelendirilmiştir, yani su ve toza dayanıklıdır. Şirket, cihazın kilidini açmak için güvenlik özelliğini iris tarayıcı, yüz tanıma ve parmak izi tarayıcı ile geldi. Parmak izi okuma tarayıcısı cihazın arkasına taşındı. Güvenlik önlemleri artırıldı. 5 farklı renge sahip olan cihaz, bir Qualcomm Snapdragon 835 Octa çekirdeği (2.35 GHz Dörtlü + 1.7 GHz Dörtlü) işlemciye sahiptir. Galaxy S8 3,000 mAh pil ile gelirken Galaxy S8 Plus, 3,500 mAh pil ile donatılmıştır. Android 7.0 Nougat'da çalışır ve USB-C ve 3.5 mm kulaklık jaklarına sahiptir. Şirket ayrıca, kullanıcıların TV'ler veya buzdolapları gibi birtakım internet bağlantılı ev cihazlarını kontrol etmesini sağlayacak Samsung Connect uygulamasını başlattı.

Telefonun alt tarafında gördüğünüz gibi geleneksel donanım giriş düğmesi artık yok. Bunun yerine android telefonlar gibi yazılım düğmelerini kullanıyor. Fiziksel ev düğmesinden kurtulmak, Samsung'un parmak izi sensörünü taşımak zorunda kalması anlamına geliyor. Arka tarafta, hemen kamera yanında. Aslında bunun için pek uygun bir yer değil. Kameranın bol bol parmak izi alacağının anlamına geliyor.

Hem USB-C portu hem de 3.5 mm kulaklık girişi telefonun alt kısmında bulunur. Bir tarafında güç ve diğer tarafta ses düğmeleri var, altındaki Galaxy S8, Bixby'deki yeni yeni yazılım özelliğine adanmış yepyeni bir düğme bulacaksınız.

Beklediğiniz gibi, S8 bir Android telefonda alabileceğiniz en iyi özelliklere sahiptir. Bölgeye bağlı olarak ya Qualcomm'un en yeni Snapdragon 835'i veya Samsung'un kendi Exynos'unu bulacaksınız. Her iki durumda da, Samsung, teorik olarak güç tüketiminde yardımcı olması gereken bir 10nm çip üzerine kurulduğunu ileri sürüyor. Standart S8, 570ppi 5.8 inç ekrana ve 2960 x 1440 çözünürlüğe sahiptir. S8 Plus, 6,2 inç ekranında 529ppi'ye kadar aynı çözünürlüğe sahiptir. Diğer özellikler açısından, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama ve genişletilebilir bir SD kart yuvasına sahip. Standart durumlar..

Galaxy S8 kamerası
Galaxy S8, OIS'li 12 megapiksel bir sensör olan Galaxy S7 ile aynı arka kamerayı kullanıyor. Samsung, resim kalitesini artırmak için yazılım tarafında yapılan çalışmalar yaptığını ve bununla kısa sürede Galaxy S7 Edge'deki kameradan önemli ölçüde daha hızlı olduğunuu belirtiyor. Ön kapağında ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir sensör bulunduruyor ama daha da önemlisi otomatik netleme özelliğine sahip.

Ve gerçekten harika durumlar da var. Telefonunuzu bu şekilde açmak isterseniz, Note 7'de çok kısa bir süre yaşamış olan iris taraması geri döndü. Telefonun kilidini açmanın en iyi yolu, Samsung'un yeni yüz algılama sistemidir

Galaxy S8'in Türkiye fiyatı hakkında Samsung tarafından net bir açıklama yapılmamış olsa da daha önceki tahminlere göre 3 bin ila 4 bin lira arasında bir etikete sahip olacak. Rakibi Apple'dan düşük bir rakam seçmeyecektir..

Peki siz Galaxy S8'i nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.