Google Artık Kayıp iPhone'ları Bulacak!

Teknoloji dünyasının iki dev ve birbirine rakip ismi Apple ve Google arasında yeni bir ortaklık doğuyor. Alışkın olmadığımız bu durum hakkın işte tüm detaylar!

Apple ve Google belki de pek çok işinin beklemediği bir ortaklık işine giriyor. Google iPhone'larını kaybeden kullanıcılara kendi web siteleri üzerinden özel bir destek sunarak iPhone'larını bulmak için yeni bir yöntem sunacak.

Google'ın çok yakın bir zamanda sunacağı bu yeni özelliğe göre Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara sunulacak olan bu özellikte iPhone'lar içinde sunulacak. Google üzerinden kullanıcılar " I lost my phone " yani " Telefonumu Kaybettim " kelimesi arandığında Google kullanıcılara iPhone'larının ya da telefonlarının yerini bir harita üzerinde gösterecek ve o cihazdan uyarı verme gibi seçenekleri de sunacak.

Bilindiği gibi Google'ın sunmak istediği bu yenilik uzun süredir Apple'ın ürünlerinde bulunuyordu. Pek çok Apple ürünü "Find my iPhone" uygulamasıyla ve iCloud.com üzerinden kullanıcılar cihazlarını bulabiliyordu. Google'ın sunacağı bu yeni özellikte Apple'ın sunduğı iPhone'u ya da bir cihazı kilitleme ya da o cihazda ki verileri uzaktan silme gibi yetkileri verilmeyecek. Ancak Google'ın bu özelliği çok daha kolay ve hızlı olacağı için kullanıcıların işine önemli ölçüde fayda sağlayabilecek gibi duruyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?