Yahoo Ve Twitter Birleşebilir!

Yılan hikayesine dönen Yahoo'nun durumunda yeni perde Twitter'ın Yahoo hakkında yeni gelişmeleriyle açılmış oldu. İşte Twitter'ın yeni Yahoo planı ve tüm detaylar!

Arama motoru olarak artık eski kadar gücü kalamayan ve gün geçtikçe giderek küçülen Yahoo'ya bilindiği gibi daha öncelerden pek çok kez satın alamk için talip çıkmıştı. Aralarında dev şirketlerin yer aldığı şirketler Yahoo'yu satın almak için sıraya girmişlerdi.

Ünlü mikro blog sitesi Twitter bir başka formülle Yahoo'nun kapısını çaldı. Gelen son bilgilere göre Twitter bir birleşme durumu için Yahoo'nun yetkili isimleriyle bir araya geldi. Twitter'ın yetkilileri bu anlamda Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer ve yönetimiyle görüştü. Yahoo'da bu sayede 10'dan fazla firmadan teklif almış oldu.

Sosyal medya devi Twitter'ın piyasa değerine bakıldığında 10 milyar dolar gibi bir rakamla karşılaşıyoruz. Twitter yöneticileri bu konuşmada satın almada dahil birleşme ihtimallerini çok yönlü olarak konuştu. Her iki şirketin yetkilileri de konu hakkında bir yorum yapmazken Twitter tarafı " Dedikodu ve spekülasyonlar üzerinden yorum yapmıyoruz" demekle yetindi.

Twitter ve Yahoo'nun bu görüşmesinden ne sonucun çıktığı bilinmiyor ancak Yahoo'nun kaderi gelecek görüşmelerde belli olabilir. Bilindiği gibi Yahoo'ya Verizon, AT&T ve çok fazla özel sermayeli şirketler tekklif götürmüştü.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?