Google Hands Free Uyglamasını Sonlandırıyor?

Kısa bir süre önce Google'nin mağazalarda ve alışveriş merkezlerinde kullanıcılarına ödeme konusunda yardımcı uygulaması olan Hands Free artık tarih oluyor.

Google'nin geçtiğimiz yılın mart ayında kullanıma sunduğu Hands Free mobil ödeme uygulaması deneysel sürecin ardından Android ve İOS platformlarından kaldırılıyor. Bu uygulama sayesinde gittiğiniz mağazaları cihazın Bluetooth,wifi ve konum servisleri sayesinde görüyor ve ödeme yapmak için kasiyer Hands Free hesabında yüklü olan fotoğraf ile kullanıcıyı karşılaştırıyor ve ödeme işlemini gerçekleştiriyordu.

Fakat Google bilindiği gibi temassız ödeme uygulamalarını sadece Hands Free üzerinden gerçekleştirmiyordu, buna benzer diğer bir uygulamada Android Pay olarak kullanılıyor. Hands Free'nin Android Pay, Samsung Pay ve Aplle Pay gibi uygulamalar arasında zayıf kaldığı içinde rekabete veda etmesi gibide bilgiler paylaşılmakta.

Google 2016'nın mart ayında platformlarda kullanıma açtığı Hands Free özelliğini 8 şubattan itibaren artık desteklemeyeceğini ve kısa bir süre sonra "Google ile ödemek istiyorum" ifadesinin artık cihazlarda görülemeyeceğini duyurdu.

Sizce Google temassız ödemeyle ilgili yeni adımlar atacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.