Google Haritaların Yepyeni Özelliği Geldi!

Google Haritalar ile artık aracınızı nereye park ettiğinize yardımcı olacak. İşte detaylar...

Başlıkta belirttiğimiz gibi Google Haritalar en yeni güncelleme sürücülerin arabalarını nereye park ettiklerini hatırlamalarına yardımcı olacak. Google Haritaların yeni özelliği Android ve iOS sürümlerine eklendi ancak farklı şekillerde erişilebiliyor.

Mesela Android kullanıcısı iseniz park yerinizi eklemek için mavi noktaya hafifçe vurmalı ve arkasından "Park yerin, kaydet" düğmesine dokunmalısınız. Kaydetme başarılı bir şekilde gerçekleştiğinde, sürücü üzerinde aracını nereye park ettiğini görebilecek.

Ama daha fazlasıı var, çünkü Google Haritalar kullanıcıları artık park edilmiş arabalarının etiketi üzerinde daha fazla ayrıntıyı ekleyebilecekler. Park edilmil arabanızın konumu hakkında "seviye 1, nokta 5" gibi bilgileri ekleyebilir ve bir hatırlatma uyarısı ve park yerinin bir görüntüsünü ekleyebilirsiniz.

Diğer yandan iOS kullanıcıları mavi noktaya hafifçe vurarak ve "Park yeri olarak ayarla" seçeneğini tercih etmelidir. Haritanızda görünen park etiketini arkadaşlarınızla paylaşabilir, ancak park alanının resimleriini görüntülemeniz mümkün. Ayrıca, arabanıza USB ses veya Bluetooth vasıtasıyla bağlandığınızda, aracın bağlantısını kesip çıktıktan sonra park yerleri otomatik olarak haritaya eklenir.

Siz Google Haritaların yeni özelliğini beğendiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.