Google Haritaların Yepyeni Özelliği Sonunda Geldi!

Google Haritalar'ın Android kullanıcılarına özel olarak kullanıma sunulan yeni özelliği sayesinde yolunu kaybetmeyeceksiniz...

Google Haritalar'da sokak görünümü üzerinden yol tarifi yapılacak. Google haritalar ile bir yere giderken yolun yanlış olduğunu düşündüğünüz anda veya bilmediğiniz bir yere gittiğinizde Google Haritalar kolaylıkla gitmenizi sağlıyor.

Ancak Google Haritalar kullanıcıları için Haritaları günden güne geliştiriyor ve son olarakta vermiş olduğu yol tariflerinde sokak görünümünü gösterecek ve ne zaman nereye dönememiz gerektiğini sağlıklı bir şekilde gösterecek. Android kullanıcılarına bir süredir web sürümü üzerinden kullanıma sunuldu. Şimdi ise mobil kullanıcılar için bu özellik kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Yol tarifi yaparken sokak görünümü üzerrinden ilerlemeyecek. Her zaman alışkın olduğumuz çizgilerle yol tarifi yapılmasına devam edilecek ancak yeterli olmadığı yerlerde gideceğiniz yerin metin dökümünün yanında her adım için sokak görünümü olacak. Mesela 200 metre sokak görünümünde geçirmek zorunda kalmayacaksınız. Bunun yerine 200 metre sonnra döneceğiniz yer dökümü ile beraber görseli tıklayarak nerde olduğunuzu kolaylıla anlayabileceksiniz.

Özellikle belirsiz kavşaklarda kullanıcıların kafasını karıştıran ve yolu şaşırmalarına neden olan sorunda ortadan kalkacak. Bizzat sokak görünümünü göreceğiniz için rahatlıkla gidebileceksiniz.


Siz Google Haritaların sokak görünümğ özelliğini beğendiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.