Google Hastalık Belirtilerine Özel Arama Getirdi!

Google yaptığınız hastalık belirtileri aramalarında mevcut rahatsızlığın tanısı ve teşhisinde daha net sonuçlar verecek...

Bir çok kimse için bilgiye ulaşma kaynaklarının başlangıç kapısı Google'ın arama motorudur. Bu Google aramalarında insanlar sadece merak ettikleri şeyleri öğrenmek için arama yapmıyor, kendi sağlıklarının ne durumda olduğunu belirleyebilmek için de Google arama motorunu kullanıyorlar. Ancak bu olay biraz tehlikeli, örneğin bir hastalık ile çok farklı bir hastalığın belirtileri büyük oranlarda benzer olabiliyorlar. Sadece iki hastalık olarak da düşünmemek gerek, mesela basit bir baş ağrısının birden çok sebebi de olabilir. Bunu Google aramasında gerçekleştirdiğimizde ve beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktığında gereksiz yere büyük endişelere kapılabiliyoruz.

Google çare bulmak için alanında uzman bir çok kişiyle çalışarak arama motorunun sizin belirtilerinizle ilşkili hastalıkları daha olası bir şekilde size sunacak. Örneğin; Google'a 'başın tek tarafının ağrıması' şeklinde bir cümleyi arattığınızda karşınıza 'tansiyon', 'migren', 'sinüzit' gibi sonuçları çıkaracak.

Bu belirti aramaları da diğer bütün aramaların %1'lik kısmını oluşturduğunu da belirtelim.%1 gözünüze küçük gelmiş olabilir fakat dünyada Google'da yapılan arama çeşitlerini düşünürsek tek bir kategori için %1 iyi bir yüzde. Google ciddi geliştirmeler eklediği bu özelliği en kısa sürede kullanıcılarıyla yakın zamanda buluşturmayı hedefliyor.

Peki siz Google arama motorunda hastalığınıza daha net bir şekilde cevaplayacak olmasını nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.