Facebook Şifrenizi Değiştirin!

Kullanıcıların severek kullandığı sosyal medya sitesi olan Facebook'un başı hackerlarla yine dertte. Kullanıcıların şifreleri yeniden tehlikede!

Sosyal medya devi bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda bir parola krizi yaşamaıştı. Pek çok kullanıcı tarafından endişe ile karşılanan bu durum yeniden Facebook'un başına bela oldu. Güvenlik araştırmacıları Facebook'ta ciddi açık tespit etti.

Güvenlik uzmanlarının iddialarına göre ünlü korsan hacker birliği Devcore'dan Orange Tsai kod adlı bir hacker Facebook'a ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi. Bu arka kapının başarılı olup olmadığı bilinmese de Facebook'ta çok ciddi bir güvenlik açığının olduğu söyleniyor.

Eğer Tsai'nin saldırısı başarılı olduysa Facebook çalışanlarının e-posta hesaplarını, kişisel verilerine erişmiş ve hatta Facebook'un sadece yöneticilerin katılabildiği sanal toplantılarına katılıp Facebook'un gelecek hakkında fikirlerini öğrenmiş olabilir.

Bilgisayar korsanlarının Facebook kullanıcılarının bilgilerine ulaşıp ulaşmadığı bilgisi henüz bilinmiyor. Ancak güvenlik uzmanları Facebook kullanıcılarının şifrelerini bir an önce değiştirmeleri çağrısında bulundu.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?