Google, HTC'nin peşinde!

HTC, beş yıl önce akıllı telefon pazarında\% 9'luk bir paya sahipti ama şimdi\% 1'den daha az bir oranda geriledi.

Belirtilen telefon sızdırmaz kiti Evan Blass, HTC içinde bir görüşme gerçekleştirerek yarın (20 Eylül Perşembe) bir el ele verecek ve Tayvan Menkul Kıymetler Borsası, HTC hisse senetlerinin ticaretinin yarından erteleneceğini açıklayan bir bildiri yayınladı. Toplantının konusu, Blass'a göre HTC'nin Google tarafından satın alınması olacak.

Blass, ikinci bir Tweet'de Google'ın şirketin tamamını satın almadığını, ancak "bazı varlıkları edineceğini" söylemeye devam etti. Özellikle tweet, şirketin tamamını satın almadan ve şu an olduğu kadar çok çalıştırmadan ziyade donanım mühendisliği gibi gözüküyor.

Bu satın alma birkaç nedenden ötürü ilginç.

Öncelikle, Google, daha önce, 2011 yılında 125 milyar dolar karşılığında satın aldığı ve 2014 yılında yaklaşık 3 milyar dolardan daha düşük bir oranda satılan bir şirket olan Motorola Mobility'ye sahipti. Bu, yaygın olarak, bir mobil firmaya sahip olma çağrısı yerine, patent satın alınması olarak düşünülmüştü. Google'ın şuanda farklı mobil üreticisine sahip olmasını isterse de HTC'nin ileri teknoloji üretiminin anahtarlarını da elde etmek istiyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.