Huawei, Apple'ı geride bırakmak istiyor!

Büyük şirketleri geride bırakmak isteyen Huawei çok iddialı geliyor.

Google ve Huawei gibi şirketler tarafından amital gemisi lansmanlarına artık sabırsızlıkla bakıyoruz. Özellikle Apple'ın iPhone X'inden sonra Huawei, atağa geçti. Mate 10 akıllı telefonu piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. upertino devi bir başka kazıda Huawei, 16 Ekim'de "gerçek AI telefon" unvanını çıkarılacağını söyleyerek Apple ve onun sinir motorunu alçak gönülsüzce alay eden bir teaser ile çıktı.

Şimdiye kadar bildiğiniz gibi, iPhone X, Face ID olarak adlandırdığı bir yüz tanıma teknolojisine sahip ilk Apple iPhone'su. Huawei son teaserinde, yüz tanıma teknolojisinin açıkça Apple'dan söz etmeden daha iyi olacağını iddia ediyor. Çinli şirket, yeni Kirin 970 SoC'nin piyasaya sürülmesinin ardından ilerleyerek yapay zeka üzerine büyük bir bahis oynuyor. Yeni AI yonga seti daha hızlı işlem, daha uzun pil ömrü sunacak ve Samsung ve Apple'ı alacak anlık görüntü tanıma gibi özellikleri de içeriyor.

Huawei, bu ayın başlarında gelecek Mate 10 amiral gemisinin yeni Kirin 970 SoC tarafından güçlendirileceğini doğruladı . Yonga takımındaki NPU, AI görevlerini yürütmek için özel çekirdekleri görüyor. AI, yeni yongalara yerleştirildiğinde, akıllı telefonların daha kişiselleştirilmiş hale gelebileceğini, sesli komutlara kulak asılabileceğini ve diğer şeylerin yanı sıra arttırılmış gerçeğin avantajından yararlanabileceğini belirtti. Yeni yonga donanım düzeyinde AI'ya bir katkı sağlamakla birlikte, Huawei de yazılım düzeyinde makine öğrenme yeteneklerini geliştirmeye çalışacak.

Mate 10'un 20 megapiksel tek renkli sensör ve 12 megapiksel RGB sensör düzeneği ile çift Leica markalı arka kameraları spor yapacaklarını doğruluyor. Buna ek olarak, akıllı telefon 6 inç 1080x2160 piksel ekrana dönüştürülüyor. Huawei, geçen hafta yayınlanan bir habere göre, Mate 10 Pro ve Mate 10 Lite adında iki ek varyant da başlattığı yönünde söylentiler yayınladı.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.