Google, İngiltere'de Gizlilik Yasasını İhlal Etti!

Google, İngiltere'de gizlilik yasalarını ihlal etti...

İngiltere Bilgi Komisyonu (ICO) bir londra hastanesinin geçtiğimiz yıl tıbbi bir araştırma kapsamında Google'ın DeepM,nd'da hastaların verilenin korunması hususunda yasalara uymadığını belirtti.

ICO'nun yayınladığı bir rapora göre Londra Hampstead'deki Royal Free hastanenin 2014 yılında Google tarafından satın alınmış ingiliz yapay istihbarat şirketi DeepMind'a bir milyondan fazla hastanın ayrıntılarının nasıl sağladığı ayrıntıları açıklanıyor.

Bir hastanın böbrek rahatsızlığını tedavi etmek için doktorlara ve tıbbi personele yardımcı olan Streams adlı bir uygulamanın geliştirilmesini içeriyordu. Deneme süresince, Royal Free NHS Vakfı 1.6 milyon hasta hakkında DeepMind'a bilgi sağladı. Ancak bu bilgi sağlama aşamasında hasta bilgileri de yasaları ihlal edilerek paylaşıldı.

Elizabeth Denham bunları ifade etti;"Hiç kuşkusuz verilen yaratıcı kullanımının hasta bakımı ve klinik iyileştirmeler üzerinde büyük potansiyel vadetmekte. Fakat bu konuda hamle yaparken gizlilik hususunda ihlal etmek gerekmiyor" dedi.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.