Google, O Projesini Geliştiriyor!

Google şüphesiz ki kendini her alanda geliştirmeye devam ediyor. İşte o muhteşem projesi..

Google her alanda araştırmalarına ve geliştirmelerine devam ederken Project Soli projesini de sessiz sedasız geliştirmeye devam ediyor. Şirket geçtiğimiz yıl geliştirici konferansında Project Soli adnda bir projesinin olacağını duyurmuştu ancak bu proje hakkında daha sonra çok az haber yayınlandı. İçerisinde bulundurduğu teknoloji bir kişinin dokunmadan bir cihazı çalıştırmasını sağlayacaktır.

Yani bu projenin sunduğu teknoloji sayesinde radyoyu parmak şıklatmasıyla açıp kapatabilecek yahut cihazı çalıştırmak için sadece uzaktan elinizle işaret yapmanız yeterli olacaktır. Bu teknoloji sayesinde kişinin fiziksel hareketlerini tespit etmek için içerisinde paketlenmiş özel radar ve küçük bir çip sensör bulundurmaktadır. Google Soli projesi için Google hizmetlerinin entegrasyonunda ve Android Wear’da çalışacak yazılım mimarı için iş ilanı verdi.


Soli henüz prime time için hazır olmayabilir fakat görünen o ki Google bu projesinden vazgeçmemiş. Şirket bu yıl gerçekleşecek olan Google I/O geliştirici konferansı ile ürünün geleceği hakkında daha fazla haberin yayınlanması bekleniyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Soli projesi için Google neler yapacak? Peki sizce bu Google doğru bir teknoloji üzerine mi çalışıyor yada bunca gelişmiş teknoloji arasında buna gerek yok mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.