Google, Pakistan Hackerları Tarafından Saldırıya Uğradı!

Google Chrome'u kullanan kullanıcılar Google'un arama motoruna Salı sabahı erişemedi. Google'un Bangladeş alan adı bir sibet saldırı altındaydı..

Pakistan'lı hackerlar Google Bangladeş sayfasını ele geçirdi ve ziyaretçileri başka bir sayfaya yönlendirdi. Saldırı Aralık 19 gecesinden başlamış olup ertesi gün boyuncaya kadar sürdü. Google'un ziyaretçileri başka bir sayfaya yönlendirildi. Ziyaretçiler Google'a girdiğinde farklı bir sayfa ile karşılaştılar. Dünyanın en esnek kesintisiz sunuculara sahip olduğuyla bilinen Google da siber saldırı kurbanı oldu.

Pakistan korsanları genellikle Hindistan merkezli Hint web sitelerini hedef alıyordu ancak bu kez hedef aldıkları firma Google oldu. Hackerların mesajı ise "Güvenlik bir illüzyondur" oldu. Bangladeş'teki tüm arama sonuçları BTCL ağ geçidi üzerinden geçiyor olup yetkililer konuyla ilgili sorunun giderildiğini açıkladı.

Google öğleden sonra restore edildi ve bu sorun çözüldü. DNS tescil firması olan BTCL kaynaklı bir açık nedeniyle hacklenen Google konuyla ilgili açıklama yapmazken BTCL yetkilileri açığın kapatıldığına dair bir açıklamada bulundu. Google ise sessizliğini koruyor.

Bütün gece aktif olarak kalan yönlendirme problemi geç olsa da giderilmiş oldu ancak bu kullanıcıların kafasında Google güvenliği açısından bir soru işareti oluşturmaktan da geri durmadı..

Güvenlik konusunda oldukça dikkatli olan Google'un hacklenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.