Google Pixel'in Beklenen Özelliği Geliyor!

Google Pixel'e bir süredir gelmesi beklenen özellik sonunda geldi...

Samsung ve LG geçen sene amiral gemisi modellerinde Always On ismini verdikleri yeni bir teknolojiyi kullanmıştı. Always On Display sayesinde, telefonun ekranında; saat, tarih ve bildirim öğelerş sürekli görünmekteydi. Fakat bu özellik tahmin edileceği gibi şarj ömrünü sömürüyordu.

XDA Developers'in keşfine göre kod parçası sayesinde Always On özelliğinin Google Pixel ve Pixel XL modellerine geleceği ortaya çıktı. Android O'nun Geliştirici Önizleme 3 sürümünün çalıştıran bir Google Pixel'de "doze" kelimesinden bahseden bir dize çıkarttı. Fakat bu Doze özelliği, Android özellikli arka planda çalışan uygulamaların çalışmasını engelleyen Android özelliği ile hiçbir ilgisi olmadığı meydana çıktı.

Bunun yerine yeni doze kodu bir ortam göstergesi demek anlamına geliyor.. Bu sebeple yeni doze kod dizesi Always On ekranın geleceğinin sinyallerini veriyor. Google Pixel'e Always On ekran özelliğinin Eylül ayında yayınlanması beklenen Android 8.0 güncellemesinin geleceği tahminler arasında yer alıyor.

Siz Google Pixel'in yeni özelliğini heyecanla bekleyenlerden misiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.