Qualcomm, iPhone'u Piyasadan Silmeye Çalışıyor!

Qualcomm, Apple'ın bazı iPhone modellerini yasaklatmak için şikayette bulundu. İşte detaylar...

Qualcomm, iPhone pil ömrünü destekleyen altı patentli ihlal ettiği iddiası ile Apple'a karşı dava açtı. Yonga üreticisi ABD'de bazı model iPhone’ların ithalat ve satış yasağının getirilmesini istiyor.

Qualcomm, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) ve Kaliforniya Güney Bölgesi için ABD Bölge Mahkemesine şikayet etti. Şu anda bu tür yasağın hangi modelleri etkileyeceği belirlenmedi. Altı patentin neden kullanıldığını açıklayan Qualcomm tarafından paylaşılan bir altyapıyı kontrol edin.

Qualcomm'un genel müdür yardımcısı ve genel hukuk danışmanı Don Rosenberg; Qualcomm'un icatları, her iPhone'un kalbinde olup modem teknolojilerden veya hücresel standartların çok ötesine geçer. Açıkladığımız patentler, binlerce portfolyodan altı önemli teknolojiyi temsil ediyor ve her biri iPhone işlevleri için hayati önem taşıyor. Apple bunun için ödeme yapmayı reddederken, Qualcomm'un teknolojisini kullanmaya devam ediyor. Bu dava, Apple'ın patentli teknolojilerimizin altısını ihlal etmesini durdurmayı amaçlıyor. Dedi.

Qualcomm, ITC soruşturmasının ağustosta başlayacağını ve davanın gelecek yıl görüleceğini düşünüyor. Apple, Nisan ayının başında Qualcomm'a iPhone telif ücreti ödemeyi durdurdu.

Sizce Qualcomm iPhone'ları yasaklayabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.