Google Play Store'daki Hileli Uygulamalara Ceza Geliyor!

Açık kaynak kodlu olmasından kaynaklı bir şekilde Google'ın mağazasında hileli oyun ve uygulamalar yer alıyordu. Google, bu durumun önüne geçmek istiyor.

Google son olarak Play Store kullanıcılarının güvenli uygulamaları yüklemesine yardımcı olmak için filtreleme sistemini geliştirmeyi açıkladı. Şimdi Google, Play mağazasından sahte yorumları kaldırmaya başladı. Üstelik Google, pazarın kalitesini artırmak için bu adımı atıyor. Düzenleme önlemleri ve açık kaynak geliştirme araçları eksikliği nedeniyle yıllar geçtikçe Play Store'da bazı hileli uygulamalar yer alıyordu anlaşılan o ki Google daha güvenli bir ortam istiyor.

Google I/O 2017'de, Google ikinci Android O Geliştirici Önizlemesi'ni yayınladı. Yeni yazılım yeni özellikler ile birlikte geliyor. Android O yapay zekayı güçlendirilmiş güvenlikle artırdı.

Google bununla birlikte geliştiricileri yüksek kaliteli uygulamar oluşturmaya teşvik ediyor olup kötü olan uygulamaları cezalandıracak. Belirli kriterlere uymayan uygulamalar hakkında düzenleme yapılacak.

Android deneyimini iyileştirmek isteyen Google'ın bu kararı oldukça yerinde. Android'e güvenlik sağlamak isteyen Google, sadece kullanıcılar için değil geliştiricileri de daha iyi deneyimlere odaklamak istiyor.

Peki siz sahte yorum ve uygulamalar ile sık sık karşılaşıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.