Android Go Nedir Ne işe Yarar?

Android Go geçtiğimiz günlerde resmen kendini göstermişti. Peki Android Go nedir, ne işe yarayacak?

Giriş seviyesinde bulunan akıllı telefon kullanıcılarının sorunlarına yardım edecek olan Android Go'nun nasıl bir deneyim sunacağı merak konusu oldu.

Giriş seviyesindeki akıllı telefonların en büyük problemi donma sorunları yaşıyor olmasıdır. 1GB RAM ve daha altı Android kullanıcılarının yaşadığı performans sorunlarını Android Go çözecek. Bu sayede kullanıcılar daha iyi bir deneyimi de beraberinde yaşamış olacak.

Android GO yenilenen bir arayüz ile geliyor. Android One'a benzer bir yapıya sahip olacak olup Android One'un yerini alıp almayacağını zamanla göreceğiz.

Ayrıca Android Go, kullanıcılara düşük veri kullanımı sunacak. Bu gerçekten önemli. Fark edilir derecede güç verimliliği ve düşük veri kullanımıyla dikkatleri üzerine toplayacak olan Go, Android One üzerine inşa ediliyor. Özel olarak geliştirilmiş olan arayüz ile telefonunuzda donma problemleri olmayacak olup bütün ekranı kaplayan ön izleme kartlarıyla birlikte uygulamarı rahat bir şekilde görerek yaşanacak donmaların da önüne geçmenize olanak sağlayacaktır.

Google'un adından bahsettiren uygulaması YouTube Go gibi özel uygulamalarda yeni Android sürümünün içerisinde yer alıyor. Hafif ve telefonu yormayan uygulamalar aracılığıyla kullanıcılar oldukça kaliteli bir deneyim yaşıyor.

Eğer 1 GB ve 512 MB'lık bir akıllı telefonunuz var dolayısıyla standart Android sürümünü kullanıyorsanız Android Go oldukça iyi bir çözüm olacaktır.

Peki sizce Android Go çözümü işe yarayacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.