Google Telefon Üretecek!

Google Nexus projesine hızla devam ederken arama motorunda Google'ın ne zaman telefon üretmeye başlanacağı sık sorulanlar arasında...

Google'ın Nexus Projesi, düşük maliyetli saf Android deneyimini özellikle 3. dünya ülkelerinde kullanılması için geliştirilen bir projesiydi; ancak Android işletim sistemi açık kaynak kodlu olması itibariyle öyle bir noktaya geldi ki Google‘ın bu projeye aslında pekte ihtiyacı kalmadı zira özellikle Samsung düşük bütçeli oldukça iyi telefonları pazara sunmaya başlamıştı.

Sonra bir noktada bu proje yön değiştirdi ve Nexus cihazlarının LG ile yapılan Nexus 4 ile birlikte "amiral gemisi" sıfatını aldı. Google firmalarla birlikte değil de kendi başına telefon üretmeye hazırlanıyor.

Kaliforniya merkezli firma şimdiden GSM Operatörleri ile yeni telefon hakkında görüşmeye başlanmış bile. Bunlar şimdilik birer söylentiden ibaret değil ama bu söylentilerin zaman içinde gerçek olduğuna da hepimiz şahit olduk. Google’ın farklı üreticilerle Nexus projesine devam edeceği ise yine gelen bilgiler arasında yer almakta.

Peki siz Google‘ın akıllı telefonu Nexus'u merak ediyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.