Google, Trump Yasalarıyla Karşı Karşıya!

Giriş vizelerinde Trump'un yönetici talimatını takiben, Google personeli ABD'ye geri çağırıyor.

Çoğunluğu Müslüman ülkelerden gelen seyahatler ABD'de yasaklandı. Ne yazık ki bunları yazmak bile üzücü. Yürütme emri, Irak, İran, Sudan, Somali, Yemen ve Libya vatandaşlarını önümüzdeki 90 gün boyunca Birleşik Devletler'e girmesini yasakladı. Ülkede Trump karşıtı gösteriler devam ederken Trump'ın Müslüman yasağının güvenlik için işe yaramayacağı belirtiliyor.

Yazılım devi Google CNBC'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yürütme kararının, hepsi de Birleşik Devletler'de yasal olarak bulunan listelenmiş ülkelerdeki çalışanlarımıza olan kaygılarını paylaşıyoruz ve bunları sağlamak için aktif bir şekilde birlikte çalışıyoruz. Hukuki danışmanlık ve yardım alacağız. "

"İlk işimiz, etkilenen Google çalışanlarımıza yardımcı olmaktır", diyen Pichai ayrıca bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti. Pichai ayrıca "bu yürütme emrinin kişisel olarak meslektaşlarıma göstermek acı verici" sözlerini kullandı.

Google'un 200 çalışanı bu durumdan etkileniyor. Kimi evde kendi ülkesinde çalışmayı tercih ediyor kimi ise tatilde. Google, onlara yaptığı çağrıda geri dönün, belki bir daha dönmeyebilirsiniz diyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.