Google Yıl Sonu Süprizini Patlatabilir!

Google kendi akıllı telefonunu 2016 son aylarında kullanıcılarına sunmayı hedefliyor...

Google yıllardır Nexus markası adı altında akıllı telefon üreticileriyle işbirliği yaparak kendi telefonunu üretiyordu. Fakat Telegraph‘a konuşan bir kaynağa göre şirket tamamen kendine ait bir akıllı telefon üzerinde çalışmalar yapıyor. Şirket Nexus için bugüne kadar Huawei, HTC ve LG gibi şirketlerle donamlar için işbirliği yapmıştı.

Bu süre zarfında özellikle tasarımve donanım özellikleri ağırlıklı olarak üreticilerin elinde bulunuyordu. Google üzerinde çalışmalar yaptığı proje ile A-Z'ye(donanım, güvenlik, tasarım) kendi imzasını taşıyan bir akıllı telefon üretip kullanıcılarına sunmak istiyor.

Google henüz konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmiş. Ancak kaynağın yaptığı açıklamaya göre şirket üzerinde çalıştığı kendi akıllı telefonunu yıl sonunda kullanıcılara sunabilir.

Bunun yanında şirketin CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz aylar içerisinde üçüncü parti üreticilerle yaptıkları işbirliğinin devam edeceği yönünde açıklama yapmıştı. Görünen o ki Google önümüzdeki süreçte hem Nexus markasını hayatta tutacak hem de kendi telefonunu kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Peki sizce Google nasıl bir strateji içerisinde?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.