Google'ın modüler cebi Project Ara yeniden gündemde!

Google'ın bir zamanlar çok konuşulan modüler akıllı telefonu Project Ara yeniden gündeme geldi! Peki Project Ara nasıl olacak ?

Bilindiği gibi Google uzun süredir modüler akıllı telefonu olan Project Ara ile uğraşıyordu. Google bu projesini bazı sebeplerden dolayı askıya almıştı. LG'nin yeni amiral LG G5 modüler yapıda gelmişti. Google'da LG'den sonra Project Ara projesine devam ediyor.

Google'ın modüler sistemli akıllı telefon projesi Project Ara, bilindiği gibi bir var bir yok. Geliştirilme aşaması hala devam eden Project Ara, son olarak 2015 yılında tanıtıma yetişmeyeceği ve Google'ın modüler akıllı telefonunun 2016 yılında sunulacağı konuşulmuştu.

Google, uzun zamandır bu proje hakkında sessizliğini koruyordu. Ancak Project Ara'nın resmi internet sitesini yenileyen Google, yeni bir logoyla sayfayı doldurmuş durumda. Geliştiriciler için yeni bir e-posta adresi de iliştirilen sitede, yenilikleri Twitter üzerinden takip edebileceğiniz bir adres vermiş durumda.

Bu gelişmeler karşısında teknoloji dünyası Google'ın Project Ara'yı tanıtacağı yönünde iddialarda bulundu. Görünen o ki Google'ın 18 - 20 Mayıs tarihlerinde Kaliforniya'da düzenleyeceği Google I/O etkinliğinde Project Ara'yı tanıtabilir.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?