Google'ın Yardımcısı Android TV'lerde!

Google Assistant Android TV'ye geliyor, Nvidia Shield'den başlayarak..

En sevdiğiniz şovları oynatmasını, ışıkları kapatmasını veya TV'yi duraklatmasını Google Assistant'tan isteyebilirsiniz. oogle tarafından yapılan bir Android TV cihazında hizmetin neden sunulmadığını merak ediyorsanız, cihazın mevcut olmadığı anlamına gelir. Nexus Player'ın 2016'da çalışmasının bitiminden bu yana , Google birinci taraf bir Android TV cihazı sunmuyor.

Sesli komutlar uzaktan kumandayla yapılandırılmış bir mikrofona sahiptir. Kullanıcılar kutu açıkken mikrofon tuşuna basıp bir komut çıkartabilir veya sadece "Tamam Google" diyebilir. Android TV'de, Google Assistant navigasyon ve içerik araması konusunda uzmanlaşmıştır. Şovları ada göre oynatmasını isteyebilirsiniz ve doğru içerik sağlayıcılarına abone olduğunuz sürece şovlar oynayacaktır. "Duraklat" ve "duraklatmayı kaldır" gibi genel uzaktan kumanda komutları vardır ve aynı zamanda akıllı ev cihazlarını kontrol etme (bir filmin önündeki ışıkları kapatmak için harika) gibi diğer Google Yardımcı komutlarının tam setine erişebilir, soru sorma, ve üçüncü taraf sesli uygulamalara erişme imkanı sunuyor.

Google'ın amacının Google Asistanını olabildiğince çok platformda kullanıma sunmak olduğu ve bu girişime neredeyse bir yılda girdiği açıkça iyi ilerliyor. Google ile Amazon arasındaki savaş birkaç gündür kızışıyor. Web'in iki devi, kişisel asistanların (çok) taşıdıkları pazara hakim olmak için çok mücadele ediyor. Dün gece Amazon tarafından yapılan şok edici bir duyurunun ardından Google, Google Asistanı Android TV'ye getirmeye karşı hücum ediyor ve kararlaştırıyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.