HTC One M9 İle RAW Çekim Nasıl Yapılır?

HTC'nin pek sevilmeyen bir önceki amiral gemisi olan HTC One M9 ile RAW çekim nasıl yapılır ? İşte tüm detaylar haberimizin devamında!

Cep telefonlarını bilinidği gibi bir zamanlar sadece arama ve mesajlaşma ihtiyacımızı gidermek için kullanıyorduk. Ancak günümüzde bu durum çok değişti. Artık bilgisayarların bile yapmakta zorlandığı işlemleri cebimizden hiç çaba harcamadan yapabiliyoruz. Akıllı telefonların belki de hayatımıza kattığı en önemli özelliklerden birisi de kameradır. Bu sayede yanımızda profesyonel bir kamera taşımadan cebimizdeki akıllı telefonla bu durumu halledebiliyoruz.

Ancak akıllı telefonlarımızın belki de en büyük sorunu fotoğrafların JPG formatında saklanması. Durum bu olunca fotoğraflarımızın kalitesi de ister istemez düşüyor. Bilindiği gibi Google Andorid'in 5.0 Lollipop sürümünde JPG formatının yanında fotoğraflarımızın kalitesini bozmadan kaymetme imkanı sağlayan RAW formatını da eklemişti. Bunun üzerine cihaz üreticileri de akıllı telefonlarını RAW formatına uygun hale getirmek için mesai harcamaya başlamışlardı.

Bu yeniliğe ilk uyum sağlayan firma HTC oldu ve HTC One M9 modelinden itibaren RAW formatı desteğini sunmaya başladı. HTC'nin bu yeniliğini kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gerekense çok basit. Google Play Store üzerinden HTC Camera uygulamasını indirmeleri zaten yüklüyse de güncellemeleri yetiyor.

HTC'nin RAW formatı destekli yeni kamera uygulaamasını denemek isteyen kullanıcılar bu bağlantıya tıklayarak deneyebilirler.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?