HTC Üretimi Olan Google Pixel XL'ın Özellikleri ve Fiyatı!

Google'un HTC üretimi olan iki telefonu resmi olarak sonunda tanıtıldı. İşte fiyatları ve özellikleri..

Google, Nexus serisine sonunda veda etti. Yıllarca Nexus adıyla piyasada boy gösteren Google'un telefonları artık yerini Pixel'e bıraktı.

Özellikle geliştirici kesiminin sevdiği telefonlardan biri olan Nexus'un yerini alan Pixel'de iddialı bir şekilde geliyor. Teknik özelliklerini seveceğinize inandığım telefonun özelliklerine lafı uzatmadan hemen geçmek istiyorum.

Pixel ve Pixel X'ın Özellikleri
Tasarım olarak Nexus cihazdan izler taşıyan cihaz tam anlamıyla arınmış değil. Elbette HTC üretimi olduğu için biraz HTC 10'un tasarımı temel alınmış. Biraz ondan biraz bundan derken ortaya güzel bir tasarım çıkmış.

Google'un bu seneki canavarı olan cihaz renk olarak iki tonlu. arka tarafı şık bir oval tasarıma sahip. Kamera, flaş ve sensörler güzel bir şekilde sol üst köşede yanyana konumlandırılmış. Görünüş itibariyle şıklık kazanan cihazın metalik kenarları ise oldukça etkileyici. Tam olarak kullanıcılara premium hissini veriyor.

168 gram ağırlığında olan Google Pixel XL'ın boyutları ise 154.7 x 75.7 x 8.6 mm ölçülerinde. 5 buçuk inç boyutunda olup 2K olarak bahsedilen Quad HD ekran da yerini almış. AMOLED panelin seçilmesiyle siyahların gerçek siyah olarak aktarılıyor olması daha canlı renkler sunuyor olması telefonun en etkileyici özelliklerinden biri. Gorilla Glass 4 ile korunan ekran akıllı telefonlarla eş değer bir görüntü sergiliyor.

Google Pixel XL'ın kamera departmanında ise 12.3 MP çözünürlükte arka kamera bulunurken günümüz diyaframlarına göre biraz geride kalmış. İsterdik ki f/2.2 standartın altına düşmemiş olmasını ancak diyafram açıklığı f/2.0 olarak karşımıza çıkıyor. Ön kapağında özellikle özçekim yapmayı seven kullanıcıları memnun edecek 8 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunduruyor.

Genel olarak kamera performansı başarılı olan cihaz DXOMark'tan 89 puan almış. Yani bu tarafta alınan en iyi skoru almış olan cihazın testlerinde herhangi bir problem çıkmış değil.

Donanımsal olarak tam anlamıyla göz dolduracak özelliklere sahip olan Google Pixel XL Qualcomm'un yeni Snapdragon 821 çipsetini ve Adreno 530 grafik işlem birimini bulunduruyor. 4 GB RAM bellek ile karşımıza çıkan telefon donanımsal açıdan tam bir canavar deyimini hak ediyor.

Dolu dolu bir depolama alanı sunan cihaz 32 ve 128 GB depolama alanı sunuyor. USB-Type C bağlantı portuyla klasikleşmeye başlayan bağlantı teknolojisini kazanan cihaz genel olarak başarılı bir yapıma sahip.

3.450 mAh bataryasıyla tam anlamıyla gönülleri feth etmeye gelen cihaz yenilenen tasarımı ve hafiflemiş arayüzü ile ön plana çıkıyor. Pixel Launcher olarak bilinen sade arayüzü ile karşımıza çıkan cihaz bu sayede uygulamalar arasında hızlı geçişler yapmanıza olanak sağlayacak.

Daydream Teknolojisine Hazır!
Sesli komutlar ile Google Assintant'la iletişim kurabilirsiniz. Cihaz Daydream adındaki sanal gerçeklik teknolojisi ile hazır bir şekilde sunulacak. Google'un yeni sanal gerçeklik gözlüğüyle uyumlu olarak gelmesi ayrıntılara önem verilmesi güzel bir davranış olmuş.

Google Pixel XL Fiyatı!
HTC 10'un ve Nexus'un izlerini taşıyan cihaz 649 dolarlık bir fiyata sahip. Elbette kapasitelerine göre değişiklik gösterecektir. Fakat şimdilik bu fiyat farkı hakkında herhangi bir detay yer almıyor.

Gövde: Metal yekpare
Ekran: 5.5 "QHD AMOLED ekranı (534ppi)Gorilla Glass 4
İşletim sistemi: Android 7.1 Nougat Android Assistant
Yonga seti: Snapdragon 821
Bellek: 4GB RAM, 32GB veya 128GB depolama
Kamera: 12MP (f / 2.0, 1.55), 8MP kamera selfie
Video: 2160p
Bağlantı: LTE (Kat 9-12.); Çağıran, Wi-Fi; USB C Tipi
Pil: 3,450mAh (26 saat konuşma süresi); Hızlı şarj (15 dakika 7 saatkonuşma süresi)
Parmak izi okuyucusu

Google'un yeni gözdesinin özelliklerini ve fiyatını nasıl buldunuz?

Google Pixel'in özellikleri ve fiyatı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.