Huawei MediaPad M3 İncelemesi!

Huawei'nin MediaPad M3, 2016-2017 yıllarında gördüğümüz en iyi premium tabletlerden biridir ve iyi tasarlanmış bir form faktöründe nispeten yüksek performans sağlar.

Samsung'un Galaxy Tab S3'ü şu anda hareketsiz durumda ve kimse büyük isim Android tabletleri üretmek için adım atmadığında, Huawei en iyi seçenek olmak için ilk hamlesini kullandı.

MediaPad M3 ile sevilecek çok şey var ancak herkesin daha büyük telefonlar satın alması ve tabletleri tamamen tüketmesi durumunda birisini bir Android tablet satın almaya ikna etmek için yeterli midir? Hadi bulalım.

Tasarım

Son derece üst düzey cihazlara sahip cihazları ararken Huawei listemde genellikle yüksek değil ancak MediaPad M3 olağanüstü. Şüphesiz, ince, şık bir alüminyum unibody tasarımı sayesinde şimdiye kadar kullanmış olduğum en güzel Android tableti diyebilirim. Tek elle kullanım için ise mükemmel bir boyutta. Cihazın sağ tarafında, güç düğmesi ve ses düğmeleri bulunur; her ikisi de tabletin gövdesinden ayıran sağlam düğmelerdir.

Tabletin üst kısmında kulaklık girişi ve iki hoparlörden biri yer alıyor alt kısmında bir şarj yuvası, ikinci hoparlör ve SIM kart yuvası bulunur.

Cihazın karşısında, ekranın altında bir Samsung-esque home düğmesi bulacaksınız. Bunun dışında, sadece bir home düğmesi bulunuyor.

Performans

MediaPad M3, Huawei'nin kendi kirin 950'sini kullanıyor ve Qualcomm ve Samsung gibi en üst katmanlı işlemcilere verdikleri cevap bu. 4GB RAM ile eşleştirilen tablet son derec iyi bir deneyim sunuyor. Bununla birlikte zorlu oyunları bile akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz.

Pil
Bir tabletteki pil ömrü hiç bir endişe kaynağı olmamalı, ancak bu her zaman geçerli olmayabilir. Telefondan çok tablet kullanan biri için tablet önemli bir unsur olabilir. Neyse ki, Huawei topu bırakmadı.
MediaPad M3, 5100mAh'lik bir pille çalışır ve en üst seviyede olmasını sağlar; sürekli çalışıyorsanız, gün boyunca, kahve masasında bırakmayı tercih ederseniz birkaç gün açık kalır.

Dezavantaj!

Tek dezavantajı, alıştığımız daha hızlı USB-C şarj cihazı değil, bir mikro USB fişi ile şarj edilmesidir.

Yazılım

Huawei'nin MediaPad M3 için kullandığı Emotion UI'yı seveceksiniz veya nefret edeceksiniz. Şimdiye kadar MIUI (veya bir Apple cihazı) ile oynuyorsanız, yer paylaşımının nasıl çalıştığına dair genel fikri anlayacaksınız. Uygulama çekmecesi yok, bunun yerine tüm uygulamalarınızı sürekli büyüyen bir ana ekranda boşa çıkarmayı tercih ediyor. İstediğiniz sayıda ekrana sahip olabilirsiniz, bunun yanında klasörler ve özelleştirme de olabilir, ancak diğer Android cihazların çoğundan farklıdır. Bir uygulama çekmecesi için seçenek yoktur.

Yazılımın geri kalanı da Apple-y'yi çok hoşnut hissettiriyor, ancak bazı ekstra ayarlamalar yapıyor. Menülerin hepsinde parlak bir beyaz arka plan bulunur; bildirim gölgesi, Apple'ın Bildirim Merkezi'ni yakından taklit eden iki bölüme ayrılır ve uygulama simgeleri iOS'a benzer.

Elbette Huawei'nin iOS'u tamamen klonladığını söylemek doğru olmaz. Kesinlikle Apple'ın tasarımından fazla ilham almış ancak bazı görseller Android ve iOS ile harmanlanmış. Bu ikisinden birşeyler aldığını hörüyoruz. Apple ve Android telefonlarından hoşlananların sevebileceği bir tablet.

Huawei, halihazırda Android 7.0 Nugası'nı bulundurmuyor. EMUI'lara dayanan Android 6.0 Marshmallow'ı çalıştıran tablet için bölünmüş ekran modu da sunuyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.