iPhone 8'de İris Tanıma Teknolojisi Mi Yer Alacak?

Apple'ın iPhone 8 için farklı planları olabilir. Ortaya çıkan sektör kaynaklarına göre iPhone 8'de güvenlik ön planda olacak. Peki nasıl mı?

Elbette daha güvenli olduğu düşünülen yeni bir sensör ile. Bu bahsettiğimiz şey tamamen iris tarama teknolojisi!

Digitimes'in yeni bir raporuna göre; bir iris tarayıcı, kablosuz şarj ve bir OLED ekranı (bir LCD ekran yerine) 10. yıldönümü iPhone'a gelebilir. Buna ek olarak, şimdilik iPhone 8 olarak adlandırdığımız telefon, tedarikçilere talebi karşılamak için yeterli tedarik yaratma zamanı vermek için "her zamankinden daha erken" üretim yapabilir.

Apple'ın 10. yılına özel modelin isminin tam olarak iPhone 8 olduğunu söylemek mümkün değil. Şirketin iPhone X ismini kullanabileceği iddia edilmişti. Elbette şuan herşey birer iddiadan yahut söylentiden ibaret. Ancak teknoloji devinden bunlara bir yalanlama gelmediği için ardı arkası da kesilmiyor. Apple, rakipleriyle bu yıl son derece kıyasıya bir mücadele edebilir. Diğer modellerinde yaptığı en büyük değişikliği iPhone 8'de yapabilir. Onuncu yıldönümünü kutlarken iPhone, eğişikliklerle sıkılmış bir hal ile gelebilir. Kullanıcılar donanımda, tasarımda ve yazılım güncellemelerinden büyük değişiklikler bekliyor.

Kavisli bir kenar ekranı olan cam ve çelik gövde hakkında her türlü söylentiyi duyduk ve daha fazla fiziksel Home düğmesinin olmadığını da duyduk. Sektördeki kaynaklar, OLED ekranın yanı sıra kablosuz şarj ve iris tarama teknolojisi ile de geleceklerini açıkladı. Kaynaklar, tedarik zincirindeki üreticilerin genellikle cihazın popülaritesi konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar İris tarayıcısıyla ilgili birşey söylenmemişti ancak parmak izi tarayıcısını kaldırıp yerine daha güvenli bir teknoloji getirilebileceği söylenmişti. Elbette bu teknolojinin göz tarama olabileceğin düşünmekten başka birşey aklımıza gelmiyor.

Peki sizce Apple, böyle bir değişiklik yapar mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.