iPhone 8, Kablosuz Şarj ile Gelmeyecek Mi?

Üst düzey Apple analisti Ming Chi Kuo, bu yılın iPhone'larının pahalı yeni özelliklere sahip olacağını öngörüyor.

Kuo, teknoloji blogu 9to5Mac'e göre, bu yıl piyasaya sürülecek olan üç yeni telefonun hepsinde kablosuz şarj özelliği olacağı bildirildi . Kuo'nun yazdığı gibi, yeni şarj sistemi, bir cam gövde ve bir 3 boyutlu sensör sayesinde, telefon üretiminde aşırı ısınmayı önlemek için ilave adımlar ile gelecek. Ancak Apple'ın farklı bir yol izleyeceği söylense de bu iddialar hava da kaldı. Apple'ın düşünüldüğü gibi kablosuz şarj ile gelmeyeceği yeni raporlarda ortaya çıktı. Elbette bunlar birer iddiadan ibaret. Piyasaya sürülmesi beklenen üç iPhone'un da kablosuz şarj olması bekleniyor. Business Insider tarafından görülen Kuo'nun notuna göre, üçünün de cam gövdesi ve kablosuz şarjı olacak.

Kuo, premium telefonun diğer ikisinden daha aşırı ısınma sorunlarına sahip olacağını ve Apple'ın arızalanmasını önlemek için yalıtkan bir grafit levha eklemek zorunda kalabileceğini söyledi. Kuo, "OLED iPhone'un yeni tasarımın arkasında daha iyi bir 3D Touch kullanıcı deneyimi sunacağına inanıyoruz" sözlerini kullandı. Yakın tarihli bir rapora göre iPhone 8 için uzun süredir devam eden söylentilerden biri kablosuz şarj oluyor.

Cihazın hangi kablosuz teknolojiyi kullanacağı konusunda bir takım ileri ve geri adımlar atılmış olmasına rağmen, kablosuz şarj en tutarlı dedikodulardan biri olmuştur. Ancak bugün bir rapor , Apple'ın kablosuz şarj cihazını iPhone 8'den ayrı olarak satacağını iddia etti. Ayrıca düşündüğümüz gibi kablosuz şarj ile değil Samsung'un şarj yatağı gibi olacağı da söylentiler arasında.

Peki Appe'ın kablosuz şarj cihazı ayrı satılsa almayı düşünür müydünüz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.