Instagram, Silmek Yerine Arşivlemenizi İstiyor!

Instagram, kullanıcıların fotoğraflarını gizlemesine olanak tanıyan 'arşiv' özelliğini tanıttı. Peki bu ne anlama geliyor?

Instagram, geçen ay başarılı testi takiben tüm kullanıcılara yeni Arşiv özelliğini aktif etti. Yeni özellik kullanıcılara yayınlarıyla esneklik kazandıracak ve halka arzı için istemediği fotoğrafları gizleyebilecek "arşivleyebilecek" hizmeti veriyor. Arşivlenen fotoğraflar platformdan kaldırılmayacak ve tüm beğenileri ve yorumları koruyacaktır, ancak arşivlenen fotoğrafları, arzu edildiğinde sizin tarafınızdan eski konumuna gelecektir.

Zaten paylaştığınız bir yayını arşivlemek için yayının üst kısmındaki '...' düğmesine hafifçe vurun ve 'Arşivle'yi seçin. Profilinizin sağ üst köşesindeki Arşiv simgesine dokunduğunuzda da görebilirsiniz. Bu şekilde, bu yazılara her zaman geri dönebilir ve önceki beğenileri ve arkadaşlarınızın yorumlarını görebilirsiniz. Arşivlediğiniz bir yayınla ilgili fikrinizi değiştirirseniz, istediğiniz zaman 'Profilde Göster' düğmesine hafifçe dokunduğunuzda orijinalinde görünür.

Instagram bu özelliğin kullanıcıların servisle etkileşim biçimini değiştireceğini umuyor. Dolayısıyla artık kullanıcılar, yayınları kalıcı olarak silmek yerine, resimleri geçici olarak kaldırabilirler. Bu özellik bugün iOS ve Android cihazlar için dünya çapında kullanıma sunuldu.

Peki bu yeni özelliği nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.