Instagram Yine Mi Çöktü?

Instagram bu akşam birkez daha çöktü. Binlerce kullanıcı Twitter üzerinden Instagram ile ilgili sorun yaşadıklarını belirten tweetler attı..

Instagram Salı gecesi yine çöktü. Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ birkaç dakika durdu ve ara ara sorunlar yaşadı. Hala bilinmeyen nedenler. Twitter'da hashtag #instagramdown bir kaç dakika içinde tartışmanın ilk konu haline geldi. Geçtiğimiz haftalarda ise WhatsApp'ta çökme problemleri yaşanmıştı. Kullanıcılar #whatsappdown etiketiyle bir anda en çok tartışılan konulardan biri haline gelmişti. Kullanıcılar bir süre fotoğraf, video yayınlayamadı ve yorum yapamadı. Sosyal ağ kullanıcılarına göre, Instagram ciddi bir kesintiye uğradı.

Facebook'a ait olan fotoğraf paylaşım servisi, dünyadaki binlerce kullanıcıda problem gösterdi. Kullanıcılar sosyal medyayı, kesintilerden şikayet etmek üzere sular altında bıraktılar; bu da Instagram hayranlarının fotoğraf ve video göndermesine, yorum yapmasına ya da beğenmemesine neden oldu.

Bu aksamadan binlerce kişi etkilendi. Dünya genelindeki kesintileri izlemek için belirli bir konudaki toplumsal sözleri ölçen Bağımsız web sitesi Down Detector, İngiltere, Avrupa ve Amerika'daki sorunları gösterdi. Down Detector, her dakika kesinti hakkında binlerce şikayet izledi. Buna göre kullanıcıların yüzde 30'luk bir kısmı giriş yapamadı. Bu arada yüzde 50'si yayın akışına ulaşamadı ve diğer yüzde 20'lik kısım hikayeler kısmını yükleyemedi.

Peki siz Instagram'ın çöktüğü ana denk geldiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.