Intel'den Dev İşten Çıkartma!

Dünyanın lider işlemci üreticisi konumunda olan Amerikalı Intel bu yıl ve gelecek yıl rekor sayıda işçi çıkaracak. İşte Intel'in yeni gelecek yapılanmasının detayları!

Bugün kullandığımız hemen hemen her bilgisayarda ve bazı akıllı telefonlar aslında gücünü işlemcilerden akılıyor. Bu bağlamda, Intel dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisi. Amerikan devi Intel gelecekle ilgili yapılanmasını açıkladı ve işçi çıkartmaya başlayacağını duyurdu.

Intel dünya çapında 12 bin çalışanını, gelecek senenin ortasına kadar işten çıkaracak. Bu süreçte Intel yeniden yapılanmaya gidecek. Bundan sonra Intel kullanıcıların giderek ilgi gösterdiği ve hızla büyüyen bulut (cloud) ve akıllı telefon teknolojilerine daha fazla ağırlık verecek. Yani Intel başlangıçta kişisel bilgisayar (PC) alanında işlemcileri ile tanınmıştı. Artık Intel bu alanda çalışmalarını azaltacak ve diğer alanlara yönelecek.

Ayrıca Intel bu yılın ilk çeyrek raporlarını da açıkladı. Intel'in 2016'nın ilk çeyreğindeki net karı, 2015'in ilk çeyreğine göre değişmeyerek 2 milyar dolar oldu. Intel'in hisse başına karı da geçen yılın ilk çeyreğinde 0,41 dolar iken bu yıl ilk çeyrekte 0,42 dolar oldu.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?