iOS 10.3 ile Apple Kullanıcılarını Bekleyen Önemli Yenilik!

Daha önce, APFS yalnızca macOS Sierra'da bir beta olarak sunulmuştu. Ancak yeni dosya sistemiyle ilgili ayrıntılar geldi..

Apple File System yeni APFS geliyor. Apple, 2017 yılının ilk güncellemesinde modern bir dosya sistemiyle gelmeye hazırlanıyor. Bununla şifreleme ve veri bütünlüğünü korumayı amaçlayan yeni sistem ile ekstra özellikler yok. Ancak cihaz performansında önemli değişikliklerin yer alması bekleniyor.

APFS'in erken bir sürümü, geliştiricilerin deneme yapmaları için bir beta olarak macOS Sierra'ya dahil edildi, ancak kasıtlı olarak bazı önemli yollarla sınırlıydı; Bir önyükleme sürücüsü olarak kullanılamadı. HFS + dosya sistemleri APFS'ye dönüştürülmeye hazırlanıyor. Apple'ın belirlediği nihai hedef, tüm Mac'ler, iPhone'lar, iPad'ler, iPod'lar, Apple TV'ler ve Apple Watches da dahil olmak üzere halihazırda desteklenen tüm aygıtları için bir yerinde dosya sistemi dönüştürmesi yapmak.

Bunu yaparken de Apple, yeni dosya sistemine geçişte veri kaybının yaşanmasını yani bu durumun sancılı geçmesini istemiyor. Yeni sisteme geçişte herhangi bir veri kaybı olmayacağı söylensede verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyorum. iOS 10.3'e güncellediğinizde iOS cihazınız dosya sistemini Apple Dosya Sistemi'ne (APFS) güncelleyecektir. Bu dönüşüm, cihazınızdaki mevcut verileri korur. Bununla birlikte herhangi bir yazılım güncellemesinde olduğu gibi güncellemeden önce cihazınızın yedekini oluşturmanız önerilir.

Peki siz cihazınızı iOS 10.3'e güncellemeyi düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.