iOS Uygulamalarında Önbellek Sıfırlama!

iOS uygulamalarında önbelleğin gizli bir yöntem ile sıfırlanabildiğini biliyor musunuz?

iOS, cihazlar kapalı yapılarından dolayı malesef sisteme ve uygulama içerisindeki verilere müdahale etme imkanı sunmuyor. iOS 8'e kadar Sandbox yöntemi ile iOS uygulamalarını değiştirmek ve önbellek dosyaları silmek, 3 parti uygulamalar ile mümkündü. Fakat iOS 9 ile Sandbox yönetimine izin veren erişim izinleri kaldırıldı.

App Store'dan indirdiğimiz uygulamalarda sorun yaşarsak, önbellek temizleyemediğimiz için uygulamaları silip yeniden kurma şansı sunuyor. Fakat iOS'un tümleşik her uygulamasında mümkün değil. Bunun için Apple, uygulamalarına gizli önbellek temizleme opsiyonu koydu. iOS uygulamalarındaki önbellek nasıl temizlenir sorunuzun yanıtı.

Size örnek olarak App Store uygulaması üzerinden verelim. App Store uygulamasını açın. Alt bölümde yer alan sekmelerden herhangi birine üst üste 9 kez tıklayın. Bu tıklama işleminden sonra App Store'un yeniden yüklendiğini görmüş olacaksınız. Özellikle uygulaöa güncellemelerinde sorun yaşayanlar App Store'un önbelleğini bu şekilde temizleyerek anında sorunu giderebilirler.


Bu yöntemin sadece Apple'ın iOS'teki tümleşik uygulamalarında geçerli olduğunu maalesef ki App Store'dan indirilen hiçbir uygulamada çalışmadığını belirtelim.

    Siz iOS uygulamasında önbelleğinizi temizlemeye başladınız mı?

    dilay-kaya
    Dilay Kaya
    Tüm yazıları
    Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.