iPhone 7'nin Şifresini Kıran Cihaz!

Apple'ın iOS 10.3.3 ve iOS 11 yüklü olan iPhone 7 modelinin şifresini 500 dolarlık cihaz kırmayı başardı...

Güvenliğe herşeyden çok önem veren Apple iOS güncellemeleri şle devamlı güvenlik açıklarını kapatır. Fakat Apple'ın bu konuda göründüğü kadar başarılı olmadığı anlaşılıyor. EverythingApplePro adındaki YouTube kanalı, 500 dolarlık cihaz ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ekran kilit şifresini kırmayı başardı.

iOS 10.3.3 ve iOS 11 yüklü iPhone modellerinde çalışan bu cihaz iOS'ta bulunan güvenlik açığı nedeniyle çalışmaktadır. Bildiğiniz gibi dört haneli şifreyi kırmak iPhone cihazlarda çok zor. Fakat şifreyi üst üste girdiğiniz takdirde iOS kendini koruma moduna alıyor ve 1 saat bekletiyor. 500 dolarlık cihaz ile bu sorun ortadan kaldırılıyor.

500 dolarlık cihaz, iPhone'a Lightning girişinden bağlanıyor ve şifreleri çözmek için bir takım kodlar gönderiyor. iPhone bir süre sonra kendini koruma moduna alsa da, cihaz sıfırlanıp iOS sürümü baştan kuruluyor. Bu sayede iPhone'daki şifre kırılmış oluyor.

Şimdilik sadece iOS 10.3.3 ve üzeri sürümlerde çalışan bu açığın iOS 11 Final ile kapatılması bekleniyor. Eğer iPhone'un şifresinin nasıl kırıldığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Sizce 500 dolarlık bu cihaz iyimi kötü mü?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.