iPhone 8 Pro, Kalem Destekli Olabilir!

2017 yılında tanıtılması beklenen iPhone 8 Pro'nun kalem destekli hali sızdırıldı.

Apple'ın 2017 yılında 3 iPhone modeli duyuracağı iddialar arasında yer alırken bunlardan birinin iPhone 7 Pro olacağı belirtilirken bunlardan birinin de iPhone 8 Pro olacağı yönünde söylentiler de çıkmaya başladı. Bu yıl başlarında olası iPhone 7 Pro ile ilgili birçok söylenti çıkmış ancak iPhone 8 Pro hakkında birşey duymamıştık.

Sızıntılara göre Apple'ın ikonik akıllı telefonu 10. yıl dönümü için tasarlanmış olup Premium olarak karşımıza çıkacak. Apple Pencil, ekrana gömülü Touch ID ve OLED ekran desteği ile iPhone 8'de yer alacak olup tasarım bakımından da farklı hale gelecek. Apple Pencil, önümüzdeki yıl tüm modellerinde olmasa da bazı modellerde yer alabilir. Apple'ın kalem destekli modeller üzerinde düşündüğü bunu ciddiye aldığı düşünülüyor.

Daha önce Apple Pencil, şimdiye kadar iPad Pro modellerinde yer almış kullanıcılar tarafından beğenilmişti. Eğer iPhone 8 Pro modelinde Apple Pencil yer alırsa Galaxy S8 Note modelinin en büyük rakibi olacak. Bu iddiaları güçlü hale getiren durum ise Apple'ın kısa bir süre önce patent başvurusunda bulunması. "Kullanıcı Arabirimlerini Kalemle Kullanmaya Yönelik Aygıtlar ve Yöntemler" olarak adlandırılan patenti alan Apple geçen yıl Haziran ve Eylül aylarında daha önceki patent dosyaların bir devamının niteliğinde olduğundan kalem destekli iPhone modeliyle gelmesi kuvvetle muhtemel.

Sizce Apple, iPhone 8 Pro modelinde kalem desteğine yer verir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.