Galaxy Note 7'nin Patlama Sebebini Samsung Açıklamak İstemiyor!

Samsung'un bu yıl sonunda sunması beklenen rapor için hazır olmadığı belirtildi.

Aralık ayının başında yayınlanan bir rapora göre Galaxy Note 7'nin patlama nedeni olarak tasarım gösterilmiş pil yatağının tasarımının telefona uygun bir şekilde tasarlanmaması olarak gösterilmişti. Ancak konu ile ilgili detaylı bir rapor sunulmamıştı. Söz konusu olan raporun bu Aralık ayında sunulması bekleniyordu ancak henüz Samsung cephesinde birşey yok. Piller telefonu ince yapılması için mümkün olabildiğince daha az yer kaplaması için uğraşılmış bu nedenle patlama olduğuyla ilgili resmi bir açıklama gelmişti.

Eğer ki Galaxy Note 7 cihazları toplatılmasaydı patlama haberlerini sık sık duyacaktık. Bunların yaşanmaması için özel kutularda toplatılan telefonların iadesi ve değişikliği kabul edilmişti. Öyle ki şirket 2. el telefonları bile değiştirmeyi kabul etmiş özel indirim seçenekleri sunmuştu. Hatasını telafi etmek için elinden geleni yapmak isteyen Samsung'a bu batarya sorunu 5 milyar dolarlık kayıp yaşatmıştı.

İç soruşturmasının sonuçlarını daha önce UL ve Kore Test Laboratuvarı ile paylaştığını açıklayan şirket yıl sonuna kadar Galaxy Note 7 patlamasına sebep olan soruna dair raporu ise bu yıl sonuna kadar açıklayacaktı. Ancak şirketin soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya hazır olmadığı iddia edildi.

Bakalım, Samsung merakla beklenen raporu ne zaman açıklayacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.