iPhone 8'de Yüz Tanıma Özelliği Olabilir mi?

Apple, iPhone 8 için iki adımlı kimlik tarama özelliği kullanabilir. Bununla birlikte Touch-ID'in yanısıra yüz tanıma sistemini keşfettiği iddia edildi.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, yeni biyometrik tanımlama teknolojisi beklentileri hakkında konuştu. 2017 yılında iPhone için daha fazla beklentilerinin olduğunu özetleyen bir rapor sundu. Bununla birlikte esnek bir OLED ekran için 3D dokunmatik özelliğini aktif edebileceğini dile getirdi.

Konu ile ilgili analist Kuo, Apple yüz tanıma sensörü için daha yüksek duyarlılık sunduğu için daha iyi 3D kullanıcı deneyimi sağlamak için yüz tanma özelliğine geçiş yapabilir. Ayrıca yeni OLED ekranların iPhone'da yer almasını beklediğini dile getiren analist, cihazın deforme olmasını önlemek için metak yapıyla gelebileceğini de ekledi.

Apple'ın yüz tanıma özelliğini geliştirdiğini bnunla birlikte cam altı parmak izi tasarımına yer vermesi hakkında konuşan analist home tuşunun yer almamasına değindi. Bununla birlikte iPhone 8'de home tuşunu ekranın içine gömülü bir şekilde görebileceğimiz gibi parmak izi tanıma sisteminin de bu OLED ekranında yer alması bekleniyor. Bununla birlikte rakibi Samsung'un da Home tuşuna veda edebileceği parmak okuyucusu tarama özelliğini camın altına yerleştirmek istediği söylenmişti. Yani iki ezeli rakip aynı özellikle gelebilir.

Apple'ın yüz tanıma özelliğini iPhone 8'de denediği söyleniyor ancak bunu tek bir telefonunda sunmak istemeyebilir. Yani belki de iPhone 8'de değil bir sonraki modele bunu sıkıştırabilir. Fazla yenilikle gelmeyen Apple'ın tüm özellikleri iPhone 8'a sıkıştırması beklediğimiz birşey değil.

Peki sizce Apple, yıldönümü telefonu iPhone 8'da yüz tanıma özelliğine yer verir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.