Qualcomm, Apple'ın İddialarını Redetti!

Teknoloji devi Apple ile mobil çip üreticisi karşı karşıya geldi. Apple, telif hakları sebebiyle bir dava açtı. Ancak Qualcomm, Apple'ın iddialarını redetti.

Yeni açılan bir dava. Henüz çok yeni ancak görünen o ki bir hayli konuşulacak. Apple'ın iddialarını yanıtlayan Qualcomm, telif haklarıyla bir ilgisi olmadığını patentleri için ücret talep ettiğiniz hatta Apple'ın Qualcomm'a yapması beklenen ödemeleri bırakmaya çalıştığını söyleyerek hakkında çıkan iddiaları redediyor.

Buna ek olarak Apple, Qualcomm'un ağ taşıyıcılarına Intel yonga setleriyle yapılmış Apple aygıtlarını satmamak veya desteklememek için baskı uyguladığını belirtti. Adil olmayan patent lisanslama uygulamaları nedeniyle Aralık sayında 854 milyon dolar Qualcomm, KFTC'e para cezası vermek zorunda kalmıştı.

Apple, Qualcomm şirketinin kendisinden diğer şirketlere göre 5 kat daha fazla ücret istediğini belirtti. Qualcomm yaptığı açıklamada Apple'ın iddialarının asılsız olduğu ortadır. Kasıtlı olarak anlaşmalarımızı ve görüşmelerimizin yanısıra, lisanslama programımız aracılığıyla tüm mobil cihaz üreticileriyle icat ettiğimiz katkıda bulunduğumuz ve paylaştığımız teknolojinin büyüklüğünü ve değerini karakterize etmiştir.

Diğer şirketlerin arkasında!

Son KFTC ve FTC şikayetinde yansıtıldığı gibi yanlış gösterilmesi ve bilgi durudurlması nedeniyle dünyadaki çeşitli ülkelerde Qualcomm'a karşı saldırılar aktif bir şekilde devam ediyor. Apple'ın uygulamalarını tam olarak keşfedilmenin ve esasların sağlam bir şekilde incelenmesi için iddialara mahkemede cevap vereceğiz sözlerini kullandı. Gördüğünüz gibi şirket Apple'ın asılsız iddiaları olduğunu FTC'nin suçlamalarının arkasında olduğunu açıkça ortaya koyuyor. şirketin yanlış göstermesi ve bilbi vermemesi nedeniyle Apple'ı suçladığı ortada.

AÇıklamada ayrıca Apple'ın dünyanın diğer bölgelerinde benzer şekilde davrandığı ve son yıllarda FTC'nin Qualcomm'a son yıllarda haksız uygulamalar getiren ilk kişi olmadığı gerçeğine atıfta bulunduğu ileri sürülüyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.