iPhone SIM Yok Hatasının Çözümü Nasıl Yapılır ?

iPhone sahiplerinin sıklıkla karşılaştıkları hatalardan olan SIM kart yok uyarısının çözümünün nasıl yapıldığını aktardık.

iPhone kullanan kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı en önemli hatalardan birisi de SIM Yok hatası. iPhone'larını yeni açan kullanıcılar "SIM Kart Takılı Değil" hatasıyla karşılaşıyorlar. iPhone SIM Yok hatası ya da SIM Kart Takılı Değil hatası aynı hatalardır çözümü ise oldukça basit.
1- iPhone'unuzu uçak moduna alın ve daha sonradan iPhone'unuzu uçak modundan çıkartın. SIM kart pin menüsü geldiğinde sorun çözülmüş demektir.
2- iPhone'unuzu kapatın ve bir kaç dakika sonra açın. SIM kart pin menüsü geldiğinde sorun çözülmüştür demektir.
3- SIM kartınızı iPhone'unuza kısa bir süre önce takdıysanız yerleştirdiğiniz SIM kartında fiziksel bir hata ya da temassızlık olabilir. Bu sorunu gidermek için altın rengine sahip bölgeyi silgi ile temizleyin. Temizleme işlemi tamanlandıktan sonra SIM kartınızı tekrardan yuvaya yerleştirin.
4- Eğer sorun hala çözülebilmiş değilse iPhone'unuzun ana ekranından Ayarlar sekmesine tıklayıp bunun arından Genel - Hakkında yolunu izleyiniz. iPhone'unuzun SIM kart yazılımının son sürüm olup olmadığına emin olun.
5- İmkanınız varsa SIM kartınızı başka bir telefonda deneyiniz.
6- Tüm bu çabalara rağmen bir çözüme ulaşabilmiş değilseniz cihazını Apple Yetkili Servisi'ne götürünüz.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?