iPhone X'i Satın Almayı Düşünenlere Üzücü Haberimiz Var!

Sizde iPhone X almayı düşünüyorsanız kötü bir haberimiz var. iPhone X'e erkenden sahip olamayabilirsiniz...

Apple'ın çerçevesiz ekranlı telefonu olan iPhone X, Kasım ayında anavatanı olan Amerika'da satışa sunulacak. Telefonun fiyatı 999 dolar etiketine sahipken iPhone X yükselen dolar kuru ve vergileri göz önünde bulundurduğumuzda ülkemizde 5.999 TL yada 6.099 TL fiyat etiketine sahip olacak. Türkiye'de resmen satılması 2018 yılını bulacak olan iPhone X malesef herkese ulaşamayabilir.

Analistlerin son aktardığı bilgilere göre, iPhone X'in üretim sürecinde sıkıntı yaşanıyor. OLED ve Face ID gibi yeni teknolojilere geçiş yapan Apple, iPhone X'in üretimini bir türlü seriye bağlayamadı. Loup Ventures'ten Gene Munster, Apple'ın iPhone X'i ön sipariş veren kullanıcılara telefonlarını bırakın Kasım ayını 2017 yılı içerisinde teslim edemeyeceğini söylüyor.

Analist, iPhone X'İn Amerika'da bile Ocak 2018'de ancak dağıtıma geçileceğini söylüyor. Amerika'da bile stok sıkıntısı çekecek olan iPhone X, ülkemizde Şubat veya Mart aylarında anca seri olarak satılacaktır.

Bakalım, Apple iPhone X'in üretim sürecini hızlandırmak ve oldukça fazla olan talepleri karşılamak için nasıl hamleler yapacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.