iPhone'a FM Radyo Özelliği Geliyor!

iPhone cihazlarda bulunan ancak kullanıma sunulmayan FM Radyo özelliği Federal İletişim Komisyonu'nun emri üzerine aktifleştirilecek...

Piyasadaki akıllı telefonların neredeyse birçoğunda FM Radyo olduğunu ancak üreticiler bu çipi aktif etmiyorlar. Çünkü telefon üreticileri bu çipleri aktif etmeyerek kullanıcıları çevirimiçi müzik servislerine yöneltiyor. Fakat Federal İletişim Komisnu bu duruma iPhone'da bir son vermek için çalışmalara son verdi.

Federal İletişim Komisyonu, Apple'dan iPhone cihazlarda bulunan FM Radyo çipini aktif etmesini istedi. Önümüzdeki süre zarfında sunulacak olan güncellemeler ile aktif edilmesini isteyen FCC bu isteği için haklı sebepler sunuyor.

FCC'nin açıklamasına göre, doğal afetler sırasında baz istasyonlarının hasar görmesi veya çok fazla yoğunluk olduğu için kullanılmaması durumunda FM Radyo teknolojisi olmasına rağmen hala güvenli bir iletişim aracı oluyor.

Doğal afetlerin açtığı yaraları sarmak için bağışlar toplayan Apple'ın, FCC'nin mantıklı isteğini kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. Apple'ın hali hazırda Beats 1 Radio özelliği Müzik uygulamasında yer alıyor. Ancak Beats 1 Radio sadece internet üzerinden kullanılıyor. Apple, ücretli olarak sunduğu bu hizmeti ücretsiz olan FM Radyo özelliği ile değiştirip değiştirmeyeceği meçhul.
 

 

Siz bütün akıllı telefonlarda FM Radyo olmasını istiyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.