İran, Clash of Clans Oyununu Yasak Koydu!

İran kabilelerin çatışmasını teşvik ettiği sebebiyle Clash of Clans oyununa yasak koydu.

İran hükümeti vatandaşların kendilerine uygun bulmadığı yada radikal bulduğu içeriğe maruz bırakmalarını engellemek amacıyla yıllarca internete sansür uygulaması yapıyor. Clash of Clans oyununu da bu nedenle yasakladığını açıkladı. İnternet kısıtlamalarıyla meşhur olan İran şimdi de oyun kısıtlamasıyla gündeme geldi.

Daha önce popüler sosyal medya ağlarını yasaklayan İran, Ağustos ayında Pokemon Go'yu yasaklamıştı. Şimdi ise İran hükümeti şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle Clash of Clans'a yasak koydu.

Cezai İçeriğin Örneklerini Belirleme Komitesi, oyunun şiddeti, aşiret savaşını teşvik ettiğini ve kapsamlı olarak bağımlılık yaptığını iddia eden psikologlardan bir rapor aldıktan sonra uygulamayla ilgili bir yasağı uygulamaya çağırdı.

Savaş üzerinde kurulu olduğunu oyunun bağımlılık yaptığı ve oyuncularda şiddet duygularını uyandırdığını belirterek yasaklamasına karar verdiğini açıkladı. Bu yasağın ise İran'daki Clash of Clans hayranlarında nasıl bir tepkiye maruz kaldığını ise henüz bilinmiyor.

Peki siz Clash of Clans'un yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.