Kaspersky, ABD'ye Dürüst Olduğunu Kanıtlamak İstiyor!

Rus antivirüs CEO'su ABD incelemesi için kod hazırlıyor. Kaspersky Lab, Rusya hükümetiyle ilişkisinin olmadığını kanıtlamak istiyor.

Kaspersky Lab'ın Rus antivirüs program geliştiricisi ve yöneticisi Eugene Kaspersky, şirketinin Moskova'daki karargahında Cumartesi günü yapılan röportaj sırasında konuştu.

Rus şirket Kaspersky Lab'ın başkanı, Kaspersky'nin Kremlin ile olan bağları hakkında uzun süren şüpheleri gidermek için kaynak kodunu ABD hükümet yetkilileri tarafından incelenecek durumda hazırlanacağını söyledi. ABD'nin ihtiyaç duyması halinde, kaynak kodunu açıklayabileceklerini açıklayan Kaspersky yöneticisi, ABD'nin milletvekilleri önünde tanıklık etmeye hazır olduklarını da sözlerine ekleyerek "Kötüye davranmadığımızı ispatlamak için yapabileceğim her şeyi yapacağım." dedi.

Paranın akmasını sağlamak için Kaspersky Lab, büyük bir teklifte bulundu. Kaspersky Lab'ın kurucusu Eugene Kaspersky yaptığı açıklama ile birlikte ABD hükümetinin sözleşmelerini kaybetmekten enişe ediyor. Güvenlik şirketi Rus casusların bir Truva atı olmadığını kanıtlamak için kaynak kodunu sağlamak için hazır. Şirket yönetimi dürüst olduklarını ispatlamak için herşeyi açıklayabileceklerini de belirtti.

Peki siz yaşanan bu durum için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.