Samsung'dan OLED Ekranlar İçin Dev Yatırım!

Samsung, OLED ekran pazarı için yeni dev bir yatırım yaptı. Görünen o ki Samsung, OLED hakimiyetini genişletmek istiyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şu anda dünyanın en büyük OLED ekran satıcısı. Şimdilerde ise OLED ekranların üretimine adanmış büyük bir fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Söz konusu yatırım planlarının önümüzdeki ay yapılması bekleniyor. Yönetim kurulu toplantısına kadar teyit edilmemiş olmasına rağmen önerilen fikir Samsung tarafından beklenen birşey. OLED ekran üretimi için dünyanın en büyük tesisini oluşturmak ve üst düzey ekranların tedarikçisi olmak istiyor.

LG gibi başlıca rakipleri OLED panellerin büyük yatırım olduğunu biliyor. LG tarafından bir hamle gelip gelmeyeceği de merak konusu oldu. Bildiğiniz üzere Samsung, Apple'a iPhone 8 için OLED ekran tedarikçiliği yapıyor. Tesadüfen değil ya iPhone 6 için milyonlarca OLED ekran ihtiyacı var. Samsung bunu karşılamak için elinden geleni yapacaktır.

Samsung, iddiaya göre iki trilyon won'a yani yaklaşık olarak 1,75 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Söz konusu yatırımcı iddiasına göre 2019 yılına kadar fabrikadan sevkiyat yapılmayacak.

Peki siz OLED pazarının genişlemesi için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.