Kendrick Lamar Son Albümündeki Şarkıyı iPhone ile Oluşturdu!

Grammy ödüllü Kendrick Lamar'ın son albümü Damn'de bir şarkısını sadeece iPhone telefon kullanarak oluşturduğunu açıkladı...

Kendrick Lamar'ın heyecanla beklenen albümü "Damn" Cuma günü Apple Music, iTunes Store, Tidal ve spotify gibi dijital platformlardaki yerini aldı. Grammy ödüllü Kendrick Lamar'ın Damn isimli albümünü yayınladıktan sonra herkesi şaşkına çeviren bir açıklama yapıldı.

Bildiğiniz üzere normal şartlarda stüdyoda, profesyoneller tarafından dikkatli bir şekilde kaydedilmiş sesler kullanılarak Beat'ler oluşturulur. Ancak K.Lamar'ın Damn albümünde bulunan parçalardan birtanesinin iPhone kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı.


Steve Lacy, Kendrick Lamar'ın Damn albümündeki "Pride" şarkısının Beat'inin iPhone'daki GarageBand uygulaması ile yapıldığını açıkladı. Ayrıca dizüstü bilgisayar ve diğer profesyonel stüdyo kayıt ekipmanlarına erişemediği zaman müzik oluşturmak için iPhone'unu kullanmayı tercih ettiğini belirtti.

Lacy;"Nerde olursam olayım müzik yapmayı seviyorum. Özellikle iRig aksesuarlarını kullanarak müzikleri oluşturmaktan zevk alıyorum" dedi.

Ancak iRig ile alakalı bir sorun var. Lacy'nin kullanmış olduğu iRig modelini iPhone telefona bağlamak için 3.5mm kulaklık girişi gerekmekte. Ama iPhone 7'nin 3.5mm kulaklık girişi yer almıyor.

Bu sebeple Lacy iki telefon kullanmak zorunda kalıyor. iRi adaptörü gitar ve bas kaydetmek için eski bir iPhone ve Beats kulaklıkları ile şarkılarını dinlemek ve bestelemek için iPhone 7'yi kullanmakta.

Siz Lacy'nin Damn şarkısını dinlediniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.